loader

Hírek

Vizsla show Hódmezővásárhelyen

Foto

Vizsla show Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhelyen, a XXIX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon az állattenyésztés mellett a vadászatra is hangsúlyt fektettek a szervezők. A vadászati sátorban számos trófea, preparátum és dioráma fogadta az érdeklődőket, emellett egy vadászkutya show-műsor keretében a kutyakiképzők magyar vizsláikkal mutatták be a vadászkutyák munkáját.

 

A műsor során a kiképzők műkacsa dummy-t (műapportot), valamint igazi, de élettelen nyulat és fácánt használtak az apportmunka bemutatására.

A kutya ösztönösen felvette a kihelyezett vadat, majd be is hozta vezetőjének, ezzel szemléltetve, hogy egy apróvadvadászat során mekkora jelentősége van a vadászkutyák munkájának. A sebzett lőtt vadat felkutatja és apportírozza, ezzel minimálisra csökkentve a vadászat alatt az elveszett vad számát, ami enélkül a vadgazdálkodás számára jelentős anyagi kiesést jelentene.

Fotó: Csatlós Norbert

 

Egy másik feladat során a kutya az orrát használva, légszimattal kereste a vadat, majd mikor felvette, akadályokon keresztül hozta gazdájához, ezzel szemléltetve, hogy éles helyzetben a magyar vizsla szinte mindenféle terepi körülmények között képes a vadat apportírozni.

Az eseményről készült fotógaléria itt tekinthető meg!


Forrás: 
magyarmezogazdasag.hu