loader

Hírek

Hódmezővásárhelyi lett az Év Talaja 2023

Foto

Hódmezővásárhelyi lett az Év Talaja 2023

Hódmezővásárhelyi lett az Év Talaja 2023

Az Év Talaja lett a hódmezővásárhelyi 30. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok szakkiállítás és vásár alkalmával létrehozott Tanösvény talajszelvénye.

A nyertes monolitot a Magyar Talajtani Társaság a Talaj világnapján tartott szakmai konferencián, december 5-én adta át az Agrárminisztérium részére. A monolitot Dr.  Feldman Zsolt államtitkár leplezte le Dr. Dobos Endre MTT elnök és Kurusa Tamás, a Hód-Mezőgazda Zrt. termelési vezérigazgató-helyettese részvételével.

A közönségszavazatok döntöttek a sorrendről, a nyertes hódmezővásárhelyi talajszelvényt a konferencia résztvevői számára Dr. Hupuczi Júlia, a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karának általános dékánhelyettese mutatta be.  

A nagyközönség a nyertes talajszelvényt Hódmezővásárhelyen 2024. május 2-4 között a 31. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon láthatja, a tovább fejlesztett Tanösvény egyik állomásaként.

A decemberi díjátadón a Tanösvényt összeállító konzorciumi tagok közül a fotón balról jobbra Dr. Hupuczi Júlia, az SZTE MK általános dékánhelyettesen, Szabó István, a ProFeed Kft. üzletág-fejlesztési igazgatója, Kurusa Tamás, a Hód-Mezőgazda Zrt. termelési vezérigazgató-helyettese, Lengyel Tamás, a Phylazonit Kft. marketing vezetője és Dr. Parádi István, az ExperiPlant Kft. ügyvezető igazgatója láthatók a nyertes talajszelvény monolitjával. Az ÁT Kft. és az Axiál Kft. képviselői sajnos nem tudtak jelen lenni az eredményhirdetésen.


Megjelenések:
https://magyarmezogazdasag.hu/2023/12/05/meg-mindig-keves-figyelmet-kap/
https://promenad24.hu/2023/12/06/hodmezovasarhelyi-talajszelveny-lett-az-ev-talaja
https://444.hu/2023/12/06/hodmezovasarhelyen-bukkantak-ra-az-ev-talajara
https://agronaplo.hu/hirek/megvan-az-ev-talaja