loader

Ágazatok

Vetőmag

 

Vetőmag üzemünk 1961- es építése óta a fokozatos korszerűsítéseknek és bővítéseknek köszönhetően érte el mai színvonalát, melyet a HÓDMAG márkanév fémjelez. A 2002-ben átadott új szárítóval méltán európai színvonalúvá emelkedett az üzem szolgáltatása, melyet tovább erősített a 2010. júliusában felavatott új feldolgozó gépsor üzembe helyezése. A 2011. évben egy szín szerinti válogató géppel és egy automata zsákoló rendszer beállításával fejlődött a feldolgozás színvonala. 2013-ban egy 5000 m -es szigetelt, egyharmad részben klimatizált raktár építésével bővült az üzem, ami segített, hogy még magasabb színvonalú vetőmag tárolást érjünk el.
2014-ben egy csávázógépet és előkeverési rendszert iktattunk be, 2015-pen pedig a legnagyobb beruházásunk két új fosztógép és szalagrendszere, illetve egy válogató épület kivitelezése volt.

2016-ban új Cold-test labort üzemeltünk be.

Az üzem kapacitása:
- 8-9000 tonna kalászos vetőmag
- 7-8000 tonna kukorica vetőmag

A vetőmag alapanyagot saját művelésű területünkön, illetve túlnyomó részt a vetőmag előállításba integrált partnereinknél termeljük, termeltetjük meg. Szántóföldi partnereink számára is biztosítottuk és biztosítjuk a fejlesztés lehetőségét a hosszú távú megállapodások kereteiben. Korábbi években a vetőgép beruházás, illetve 2008-ban és 2009-ben az öntözésfejlesztési és a címerező gép vásárlási program segítette a közös fejlesztésünket.

Az előállított vetőmagok a fajtatulajdonosokon és a kereskedőkön keresztül jutnak el a felhasználókhoz. Az ehhez szükséges logisztikai kiszolgáló tevékenység és az ezt kiegészítő logisztikai informatikai háttér teljes körű lehetőséget biztosít megbízóink igényeinek kielégítésére.

Vetőmagüzemünk évente jelentős termelést és feldolgozást is vállal külföldi fajtatulajdonosok megbízásából az Európai Unió piacára.

A több évtizedes komoly szakmai munka és az itt dolgozók tapasztalata tette lehetővé, hogy a HÓDMAG márkanév alatt Vetőmagüzemünk olyan minőségi vetőmagot előállító hibridüzemmé vált, melynek termékei az európai piac igényeit is messze kielégítik.

Amit vállalunk még jelenlegi és leendő partnereink számára:
- aprómagvak tisztítását (olajretek, mustár, lucerna, homoki zab)
- napraforgó, rece és cirok tisztítását, csávázását és fémzárolását

A Hód-Mezőgazda Zrt. a vetőmag előállítás érvényességi területen ISO 9001 szabvány követelményeinek megfelelő minőségirányítási rendszert vezetett be és alkalmaz.

Elérhetőségek:

Vetőmag előállítással és vetőmag feldolgozással kapcsolatban érdeklődni Minoricsné Mihala Andrea mb. üzletág igazgatónál lehet
Telefon: 0630/446-1293
e-mail:  mihala.andrea@hodmgrt.hu