loader

Hírek

Promenad24– 2024. 04. 16. Vásárhelyi és makói céget is díjazott a Hód-Mezőgazda Zrt.

Foto

Promenad24– 2024. 04. 16. Vásárhelyi és makói céget is díjazott a Hód-Mezőgazda Zrt.

Összesen 26 pályamunka érkezett a Hód-Mezőgazda Zrt. idei Termékdíj Pályázatára, melynek eredményhirdetését kedden tartották meg.


 

Az idei évben is az ország minden pontjáról érkezett pályázat a felhívásra, melynek célja, hogy egy innovatív megoldással elősegítse a magyar mezőgazdaság fejlődését, versenyképességét. Antal Gábor, a Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgatója a díjátadón kiemelte, a gazdálkodók körében nagyon komoly rangja van ennek az elismerésnek, hiszen lépten-nyomon látni a különböző mezőgazdasági, agrár témájú médiafelületeken, hogy hivatkoznak rá, és büszkén mutatják az oklevelet, vagy a kiállítási díjat, amit kaptak.

„Idén 15 állattenyésztéses és 11 növénytermesztéses pályázat érkezett. A termékeken mindig látszik, hogy az ágazat milyen helyzetben van. Egy szárnyaló időszakban picit több a pályázat, amikor egy kicsit nehezebb, akkor általában a pályamunka is kevesebb. Örülünk neki, hogy idén is voltak új pályázók. Mindenkit arra biztatunk, hogy ha nem nyer díjat, akkor is próbálja meg a jövő esztendőben, hiszen mindig el lehet érni sikereket, és ha elsőre nem sikerül, majd másodikra talán” – fogalmazott Antal Gábor.

Az idei, május 2. és 4. közötti Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kapcsán a vezérigazgatótól megtudtuk, több mint 220 háttéripari kiállító lesz jelen Vásárhelyen. Kifejtette, több mint 220 háttéripari kiállító és 200-nál is több állatkiállító érkezik.

A XXXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok egyik szakmai érdekessége lesz, hogy nemcsak a tejelő marháknál, hanem a húsmarháknál is női showbíró lesz, amire eddig nem volt példa. „Azt gondoljuk, hogy igenis ebben a szakmában a hölgyeknek is komoly szerepük van, ezért nálunk itt a helyük” – mondta el Antal Gábor.  

A Termékdíjon makói és vásárhelyi vállalkozások is sikereket értek el. A vásárhelyi Altherm Kft. állattenyésztés agrár-informatika, tartástechnológiai és technika szegmensben harmadik lett. A makói Zöldségcentrum elismerést kapott növénytermesztés input anyagok, termesztéstechnológia ágazatban.

A témában április 19-én, pénteken délelőtt 10 óra 15 perctől, a Rádió 7 Közös Nevezőjében hallhat összefoglalót!

  


forrás: promenad24.hu