loader

Hírek

Athén-Spárta-Athén

Foto

Athén-Spárta-Athén

497 km futás után másodikként ért célba Toldi Péter kollégánk az Athén-Spárta-Athén útvonalon 2021. november 19-22 között Görögországban. Ma hajnalban, azaz november 22-én, már éppen hétfőn 0 óra 54 perckor ért célba Péter az ismert kiváló magyar futónő, Marázs Zsuzsannával egyszerre. A két remek sportember kb. féltávtól  együtt futott az embert próbáló viszonyok között. Szinte alvás nélkül tették meg az oda-vissza távot. Toldi Péter, aki a hétköznapokon a Hód-Mezőgazda Zrt. Vajháti Tejtermelő Szarvasmarha telepének vezetője a 497 km-t 67 óra, 54 perc, 12 másodperces idővel teljesítette, ez az eredmény több mint egy órával jobb, mint a 2019-ben futott pályacsúcs.  
Futásuk alatt a frissítőpontoknál Péter családtagjai várták őket némi élelemmel, itallal, hogy bírni tudják a földi halandó számára  elképzelhetetlen táv megtételét. Nemhogy alvás nélkül, de futva!
Péter eddig már többször is teljesítette a Spartathlon 246 km-es távát, az elvileg 490 km-es hatodik Phidippides távot most tette meg első alkalommal, s rendkívüli siker, hogy rögtön a második helyen végzett Marázs Zsuzsannával együtt, s csak az eddigi pályacsúcstartó lengyel futó tudta megelőzni őket új rekord elérésével.  
 A verseny jelenleg is tart még: https://my.raceresult.com/186598/live
Gratulálunk Toldi Péter kollégánknak és segítőjének, Dr. Pikó Evelin állatorvos kollégánknak  is, aki a technika segítségével lehetővé tette, hogy folyamatosan híreink voltak Péter futásáról. 
Csatoltan az eredménylista – jelenleg sincs frissebb adat még fenn, valamint fotó a célbaérésről, készítette : Pikó Evelin